Recept za beli škofov kruh nam je zapuala naša uporabnica na Facebooku, gospa Majda. Recept pride zelo prav, ko nam od kakšne druge peke ostane veliko beljakov.

Ime škofov kruh je to slastno pecivo dobilo zato, ker lahko z majhnim kosom nasitimo veliko ljudi. Po potrebi ga lahko tudi zamrznemo in potem porabljamo po potrebi.

SESTAVINE:

  • 7 beljakov
  • 150 g sladkorja
  • 100 g nasekljanih orehov
  • 50 g rozin
  • 130 g moke
  • 100 g masla (stopljeno)

PRIPRAVA

Pečico ogrejemo na 200ºC.

Iz beljakov naredimo sneg, med stepanjem počasi dodajamo sladkor, na koncu pa previdno vmešamo še ostale sestavine.

Pekač (najbolj značilen je rebrast) naoljimo in ga napolnimo z zmesjo.

Damo v pečico in pečemo cca. 25 – 30 minut. Razrežemo še vroče.