Brownies (prevedeno rjavčki) so ena izmed sladic, ki jih mora poznati vsak čokoholik. Polni čokoladnega okusa, sladki in ravno prav lepljivi to je vse, kar se od pravega brownija zahteva.

Luštna stvar glede peke rjavčkov je v tem, da so popolnoma enostavni za pripravo, rezultat pa se kaže v pravi gurmanski poslastici.

brownies rjavčki čokolada sladica čokoladna

Za pekač cca. 23 x 33 cm

SESTAVINE:

  • 1 skodelica stopljenega masla
  • 2/3 skodelice grenkega kakava v prahu
  • 4 jajce
  • 2 skodelici sladkorja
  • 1 skodelica bele moke
  • 1 mala žlička vanillin sladkorja (vmešamo v sladkor)
  • 1/2 male žličke pecilnega praška (vmešamo v moko)
  • ščep soli

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180ºC.

Pekač zaščitimo s papirjem za peko.

Maslo stopimo v mikrovalovni pečici in mu primešamo kakav v prahu.

V drugi skledi penasto vmešamo jajca, dodamo sladkor z vanilin sladkorjem ter ščep soli. Zmesi dodamo maslo s kakavom in dobro premešamo. Na koncu hitro vmešamo še moko, ki smo ji dodali pecilni prašek.

Zmes nato vlijemo v pekač in pečemo na sredini pečice približno 25 minut. Ko po vrhu razpokajo, so pečeni (v sredini še morajo biti malo mehki).

Ko se ohladijo, jih razrežemo na kocke.