Samo peščica sestavin, pa tako okusna omaka! Buffallo je kremna pomaka, ki bo navdušila vse, se bo kar topila v vaših ustih, potem, ko boste vanjo pomočili še slane prigrizke, zelenjavo, perutničke ali pa sirove palčke.

buffalo omaka s piščancem pomaka piščanec

 

SESTAVINE:

  • 2 piščančja prsa (brez kosti in kože)
  • 175 ml pekočega ketchupa ali druge pekoče paradižnikove omake
  • 240 ml Ranch omake
  • 85 g naribanega čedar sira
  • 230 g kremnega sira
  • 85 g naribanega gauda sira

PRIPRAVA

1. Piščančja prsa skuhamo na pari in jih natrgamo na majhne kose.

2. Pečico segrejemo na 180ºC.

3. V skledi zmešamo natrgana piščančja prsa in pekočo omako, nato pa zmes enakomerno razporedimo na dno pekača (cca. 17 x 11 cm).

4. V ponvi zmešamo kremni sir ter ranch omako in kuhamo na nizkem ognju, dokler se kremni sir popolnoma ne raztopi in nastane gladka zmes. Dobljeno zmes enakomerno prelijemo po piščancu.

5. Nato po vrhu razporedimo še nariban sir ter pečemo 30 do 40 minut (dokler ni zlato rjavo zapečeno).

6. Pečeno pustimo, da počiva 10 minut, nato posrežemo s sirovimi palčkami, tortilijami, čipsom, zelenjavo.

buffalo omaka s piščancem pomaka piščanec