Slastna skutina torta oziroma cheesecake z nutello je sladica, ki jo preprosto morate narediti, saj bo navdušila vse. Moderen izgled z vidnimi plastmi, bogat okus in relativno enostavna priprava.

cheesecake z nutello sirna torta recept

Tortni model s premerom 26 cm:

SESTAVINE:

Spodnja plast

  • 250 g (cca. 30 piškotov) Oreo piškotov, brez polnila
  • 6 velikih žlic (80 g) neslanega surovega masla, stopljenega

Srednja plast

  • 1 kg kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 175 g + 2 veliki žlici sladke smetane za stepanje, ohlajene
  • 190 g Nutelle
  • 200 g sladkorja
  • 1 velika žlica koruznega škroba (Gustin)
  • 2 mali žlički vanilijevega ekstrakta
  • 4 jajca

Zgornja plast

  • 190 g Nutelle
  • 80 g sladke smetane za stepanje

PRIPRAVA

  1. Spodnja plast: Pečico segrejemo na 180ºC. Iz Oreo piškotov z nožem odstranimo polnilo, piškote pa s pomočjo kuhinjskega robota zmlejemo v drobtine. Stopimo maslo in z njim prelijemo piškotne drobtine ter mešamo dokler se maslo in drobtine ne povežejo. Dobljeno zmes enakomerno porazdelimo po spodnjem delu 26 cm tortnega pekača z odstranljivim dnom. Pečemo 13-15 minut, nato pustimo, da se popolnoma ohladi.
  2. Temperaturo pečice zmanjšamo na 150ºC.
  3. Srednja plast: V manjši skledi zmešamo sladkor in koruzni škrob (Gustin). V večji skledi pa z mešalnikom dobro premešamo kremni sir in sladko smetano (dve žlici je prihranimo za kasneje) – mešamo dokler zmes ne postane nekoliko trša, saj se mora smetana nekoliko strditi. Proti koncu dodamo sladkor pomešan z Gustinom in mešamo, da dobimo gladko zmes. Nato dodamo vanilijev ekstrakt in spet dobro premešamo. Na koncu dodamo jajca – vsakega posebaj in vmes premešamo, da se zmes dobro poveže.
  4. V posebno skledo damo približno 1/3 dobljene svetlejše zmesi, dodamo nutello in dve veliki žlici smetane ter dobro premešamo in tako dobimo temnejšo zmes.
  5. Svetlejšo zmes prelijemo na ohlajeno spodnjo plast, ki je še vedno v tortnem modelu. Po vrhu dodamo temnejšo plast in previdno enakormeno razpršimo.
  6. Pečemo 45 do 55 minut na 150ºC, nato pečico ugasnemo in pustimo torto počivati v pečici še dobro uro.
  7. Previdno odstranimo tortni model, če je potrebno si ob robovih pomagamo z nožem. Torto pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi.
  8. Zgornja plast: Smetano na srednjem ognju zavremo in jo prelijemo čez nutello. Dobro premešamo in enakomerno prelijemo po zgornjem delu torte.
  9. Torto čez noč pustimo v hladilniku. Pred serviranjem po vrhu dekoriramo z zdrobljenimi lešniki.