Čokoladna zmešnjava je sladica, ki vam bo zmešala glavo. Američani ji pravijo fudge pudding in zagotovo je to prava čokoladna poslastica, ki je tako okusna, tako enostavna in hitra za pripravo, da jo boste delali znova in znova.

čokoladna zmešnjava čokoladna torta puding

Za pekač 28 x 18 cm

SESTAVINE:

  • 1 1/4 skodelice vroče vode
  • 1 1/2 skodelice belega kristalnega sladkorja
  • 1 skodelica moke
  • 3/4 skodelice kakava v prahu
  • 2 mali žlički pecilnega praška
  • 1/2 male žličke soli
  • 1/2 skodelice mleka
  • 1/3 skodelice zmehčanega surovega masla
  • 1 1/2 male žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice rjavega sladkorja
  • Vanilijev sladoled za posrežbo

1 skodelica = 240 ml

PRIPRAVA

Najprej v skledi zmešamo moko, 1/2 skodelice kakava v prahu, sol, pecilni prašek in 3/4 skodelice belega sladkorja. Počasi vmešamo mleko, maslo in vanilijev ekstrakt. Dobljeno čokoladno zmes enakomerno razporedimo na dno pekača, ki smo ga prej namastili z maslom ali oljem.

V drugi skledi nato zmešamo preostanek belega sladkorja in kakava v prahu in rjav sladkor. Enakomerno posujemo po vrhu čokoladne zmesi v pekaču.

Po vrhu vsega prelijemo z vročo vodo (ne mešamo!).

Pečemo v pečici na 180ºC okoli 35 minut, nato vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Postrežemo še toplo, najboljše v kombinaciji s kepico vanilijevega sladoleda.

Čokoladna zmešnjava je nekoliko tekoča, ko je vroča.