Veliko je receptov za čokoladni martini, vendar je malo tistih, ki vsebujejo pravo čokolado. Večina namesto čokolade uporabi kar čokoladni liker ali sirup z okusom čokolade, kar pa je daleč od originala.

 

Za dva martini kozarca:

SESTAVINE:

  • 100 g na koščke nalomljene temne čokolade (s 70% kakavom)

  • 100 g rjavega sladkorja

  • 100 ml gina ali vodke

  • 50 ml suhega vermuta

  • kokosova moka ali čokoladne drobtinice za okras

  • led v kockah

PRIPRAVA:

Najprej naredimo čokoladno omako, tako, da s konstantnim mešanjem, na vodni pari stopimo čokolado in sladkor. Ko nastane gladka zmes, jo nekoliko ohladimo. Nato z njo napolnimo dva kozarca za martini in postavimo v zmrzovalnik za približno eno uro. Nekaj zmesi prihranimo za koktejl.

Mešalec za koktejle (šejker) do polovice napolnimo z ledom. Dodamo 4 merice čokoladne zmesi in alkohol. Dobro premešamo. Kozarce s čokolado vzamemo iz zmrzovalnika in prelijemo s pravkar zmešanim koktejlom. Po vrhu, kot okras, posujemo ščep kokosove moke ali čokoladnih drobtinic.

čokoladni martini temna čokolada alkohol gin vodka vermut