Grisini imajo radi vsi. Podajo se k sadju, omakam, pomakam in narezkom. Še posebaj slastni so s tanikimi rezinami pršuta, navitega okoli njih.

grisini

Za okoli 20 kosov potrebujemo:

SESTAVINE:

  • 300 g moke
  • 2 čajni žlici suhega kvasa
  • 1 čajna žlica soli
  • ščep kajenskega popra
  • 2 čajna žlica suhih mediteranskih zelišč
  • 2 velika žlica olivnega olja
  • voda

PRIPRAVA:

Moko, suhi kvas, sol, kajenski poper in suha zelišča zmešamo. V cca. 160 ml tople vode dodamo olje, vlijemo v suhe sestavine in iz vsega zgnetemo testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati.

Ko testo vzhaja, ga oblikujemo v valj in narežemo na 20 rezin. Vsako rezino povaljamo med rokama, tako, da nastane za prst debela paličica.

Paličice položimo na pekač, ki smo ga zaščitili s papirjem za peko. Pustimo vzhajati 10 minut, jih namažemo z vodo in postavimo v hladno pečico. Pečico ogrejemo na 200ºC in pečemo okoli 15 minut.