Hrustljavi piščanec z bučkami je fantastična jed, ki jo lahko pripravimo v eni ponvi. Z njo bomo nahranili celotno družino in kar je najbolj pomembno: vsi bodo nad jedjo navdušeni!

To ni klasičen dunajski zrezek, čeprav tako izgleda na prvi pogled. Piščanec je zunaj hrustljavo zapečen, poseben priokus skorjici daje parmezan. Bučke so na hitro popečene s česnom in ščepcem parmezana.

Za 4 porcije:

SESTAVINE:

  • piščančja prsa, narezana na 4 zrezke

  • 6 velikih žlic masla (lahko uporabite kokosovo maslo)

  • 1/2 skodelice krušnih drobtin

  • 1/2 skodelice naribanega svežega parmezana

  • 1/4 skodelice moke

  • 2 srednje veliki bučki, narezani na kolobarje

  • 2 stroka česna, sesekljana

  • sol, poper

PRIPRAVA:

2 žlici masla stopimo v ponvi na zmernem ognju (ali v mikrovalovni pečici). V skledi zmešamo drobtine, parmezan in moko. Vsak zrezek najprej po obeh straneh pomočimo v zmehčano maslo, nato pa dobro natremo z mešanico iz moke, drobtin in parmezana.

2 žlici masla segrejemo v ponvi in dobro popečemo zgoraj pripravljene zrezke. Pečemo približno 3 do 4 minute na vsaki strani, tako, da je meso dobro pečeno in skorjica hrustljava. Zrezke odstavimo na krožnik.

V isti ponvi stopimo še dve žlici masla, na hitro prepražimo sesekljan česen in dodamo bučke. Sotiramo, da se zmehčajo, dodamo sol in poper po okusu ter eno žlico naribanega parmezana.

Na koncu v posodo dodamo še pečenega piščanca in na hitro premešamo, da se okusi povežejo in takoj postrežemo.

hrustljavi piščanec bučke parmezan česen glavna jed ideje za kosilo večerjo