Hitro in sočno jogurtovo pecivo s sadjem, ki ga zlahka pripravite za popoldansko sladico. Uporabite lahko kompot, sveže ali zmrznjeno sadje.

Za pekač cca: 25 x 18 cm

SESTAVINE:

  • 1 lonček grškega jogurta (170 ali 180 g)
  • 2 jajci
  • 3/4 jogurtovega lončka sladkorja
  • 1/4 jogurtovega lončka olja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 mali žlički ruma
  • 2-3 pesti sadja (maline, borovnice, jagode, breskve, češnje,…)

PRIPRAVA

Pečico ogrejemo na 180ºC.

Pekač zaščitimo s papirjem za peko ali ga naoljimo z maslom ali oljem.

Kakšno sadje uporabimo, je odvisno od tega, kaj imamo pri roki. Zmrznjenega sadja ne odtajamo. Sadje iz kompota odcedimo in narežemo na manjše koščke. Sveže sadje operemo, po potrebi olupimo in narežemo na manjše koščke.

V skledo najprej dodamo jogurt, nato lonček uporabimo za merico. Vse sestavine skupaj z jogurtom (razen moke, pecilnega in sadja) premešamo v gladko zmes. Moko s pecilnim praškom na koncu na hitro vmešamo, pri tem pazimo, da se ne naredijo grudice.

Pripravljemo zmes vlijemo v pekač, po vrhu enakomerno posujemo sadje. Sadje z žlico ali vilico pritisnemo v zmes, da ne ostane vse na vrhu. Lahko tudi malo premešamo.

Pečemo okoli 30 minut. Pečeno pustimo, da se ohladi, nato posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo na kocke.