Enostaven repect z eno najbolj popularnih sestavin: krompirjem. Fantastična priloga ali predjed, nad katero bodo navdušeni vsi. Krompirjevi stolpci s parmezanom izgledajo odlično in so pravo razvajanje za brbončice. krompirjevi stolpci iz pečice krompir pečen v pečici

Za piko na i, dodamo še aromatično trojico timijan, česen in parmezan, ki se s krompirjem zelo dobro ujamejo. Namesto timijana lahko uporabite tudi drugo zelišče, naprimer rožmarin, origano ali baziliko.

 

Za 4 do 6 porcij (za pekač za muffine z 12 luknjami, podvojite sestavine):

SESTAVINE:

  • 3 velike žlice stopljenega masla

  • 2 veliki žlici svežega naribanega parmezana

  • 1 mala žlička česna v prahu

  • 1 mala žlička listov timijana

  • sol

  • poper

  • 8-10 krompirjev

  • olje ali maslo za namastitev pekača

krompirjevi stolpci iz pečice krompir pečen v pečici

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 190ºC. Pekač za muffine dobro namažemo z maslom ali oljem. Olupljen in opran krompir nastrgamo ali narežemo na kolobarje, debeline cca. 1,5 mm.

Narezane krompirjeve kolobarje stresemo v skledo, dodamo maslo, nariban parmezan, timijan, česen, sol in poper. Dobro premešamo, tako, da se vse sestavine dobro prepojijo med seboj.

Kolobarje krompirjev zložimo v stolpce in z njimi napolnimo luknje pekača za muffine. Po vrhu jih začinimo s sveže mletim poprom.

Pečemo približno 1 uro – oziroma dokler niso robovi in vrhovi krompirja zlato rjavo zapečeni.

Preden krompirjeve stolpce odstranimo iz pekača, pustimo počivati približno 5 minut. Pečene stolpce začinimo še s svežim parmezanom in timijanom.