Kvašeni rogljički z nutello so perfektna sladica za zimsko nedeljsko popoldne, ko “pade sladkor” in se nam lušta nekaj sladkega. Postrežemo jih lahko tudi na praznovanju rojstnega dne, piknikih ali pa jih nesemo s sabo na izlet.

Tako ali drugače, rogljičkov bo hitro zmanjkalo, saj so zares okusni. Mi smo jih v receptu polnili z nutello, lahko uporabite tudi marmelado (čim bolj trdo), skutin ali orehov nadev, oziroma kar imate radi.

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica

Za cca. 24 rogljičkov (3 pekače)

SESTAVINE:

  • 500 g bele moke
  • 3 dcl mleka
  • 3 velike žlice olja
  • 1 jajce (za v testo)
  • 1 jajce (za premaz pred peko)
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja (10 g)
  • 3/4 kocke svežega kvasa
  • nutella

PRIPRAVA:

V moko zmešamo nadrobljeni kvas, dodamo sladkor, vanilin sladkor, olje in jajce. Začnemo z mešanjem in vmes počasi prilivamo mlačno mleko. Testo mora biti voljno in elastično in ne lepljivo, zato vam bo mogoče malo mleka ostalo.

Pokritega pustimo da vzhaja.

Pečico segrejemo na 180ºC.

Vzahajano testo razdelimo na 3 dele. Vsak del razvaljamo v krog in ga (kot pizzo) razrežemo na osem trikotnikov. Na vsak trikotnik damo eno zvrhano malo žličko nutelle in ga zvijemo v rogljiček (dobro stisnemo ob straneh). Preložimo na pekač, ki smo ga zaščitili s papirjem za peko in pustimo vzhajati 20 minut.

Tik pred peko: v skodelici z vilico stepemo jajce in s pomočjo čopiča namažemo vsak rogljiček.

Pečemo cca. 15 do 20 minut, dokler rogljički niso lepo rjavo zapečeni.

Ohlajene lahko posujemo s sladkorjem v prahu.

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica

kvašeni rogljički kifeljci z nutello marmelado croissants recept sladica