Si lahko predstavljate še boljšo spomladansko sladico? Po našem mnenju je limonin cheesecake mousse zelo težko preseči, sploh če imate radi skuto, limono in mousse.

Za 8 – 10 porcij

SESTAVINE:

Spodji del:

  • 3/4 skodelice piškotnih drobtin
  • 2 veliki žlici belega sladkorja
  • 3 velike žlice stopljenega surovega masla

Mousse:

  • 2 1/2 velike žlice sveže stisnjenega soka limone
  • 1 1/2 velike žlice vode
  • 1 1/2 male žličke želatine v prahu
  • 355 ml smetane za stepanje
  • 110 g sladkorja v prahu (razdelimo na tretjine)
  • 340 g kremnega sira
  • 280 g limonine kreme (lemon curd)

PRIPRAVA

V skledi zmešamo piškotne drobtine in sladkor. Dodamo stopljeno maslo in premešamo. Zmes razdelimo v 8 do 10 desertnih kozarčkov in na rahlo pritisnemo ob dno.

V manjši skledi ali kozarcu (ki je primeren za uporabo v mikrovalovni pečici) zmešamo svež limonin sok in vodo. Po vrhu posujemo želatino v prahu in pustimo stati 5 minut.

Medtem v drugi skledi stepemo smetano za stepanje, proti koncu dodamo 1/3 sladkorja v prahu.

V drugi posodi do gladkega zmešamo kremni sir, ki mu primešamo limonino kremo in preostanek sladkorja v prahu.

Mešanico limoninega soka, vode in želatine segrevamo v mikrovalovni pečici okoli 30 sekund. Dobro premešamo in pustimo 3 minute, da se ohladi (ne dlje, ker drugače bodo v moussu majhne luknjice). Med počasnim mešanjem želatino vmešamo v mešanico s kremnim sirom, nato pa na koncu dodamo še stepeno smetano. Na rahlo premešamo, nato pa napolnimo desertne skodlice.

V hladilniku pustimo počivati okoli 2 uri. Serviramo hladno.