Recept za slastno mesno paradižnikovo omako, mesno polivko za špagete, omako bolognese ali, če želite, paradižnikovo omako z mesom. Kakorkoli obrnemo, omaka je res okusna pa tudi vsestransko uporabna. Skrivnost je v času kuhanja. Dlje, kot jo boste kuhali, bolj bo okusna. Pazite le, da bo pokrita in da bo rahlo vrela.

 

SESTAVINE:

PRIPRAVA

Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, ter dodamo meso. Med praženjem mešamo in s kuhalnico meso bolje razdelimo na majhne kose. Solimo in popramo. Ko meso spremeni barvo, zalijemo s paradižnikovo omako (nekaj malega prihranimo za kasnejše dodajanje). Zmanjšamo jakost ognja, pokrijemo in ob rahlem vretju kuhamo eno uro. Vmes večkrat premešamo, po potrebi dodamo še paradižnikovo omako, ki smo jo prihranili. Izogibajte se zalivanju z vodo, oziroma ga omejite na minimum.

Po dobri uri rahlega vretja je omaka zagotovo pripravljena. Meso in paradižnik sta lepo povezala okuse in dobili smo slastno mesno omako, ki jo uporabimo za testenine ali lazanjo.