Mini polnjene palačinke, žepki iz palačink oziroma Ebelskivers je jed, ki izvira iz Danske. Odlična ideja za zajtrk, brunch ali pa kar tako, ker se vam lušta nekaj sladkega.

mini polnjene palačinke z nutello recept

Napolnite jih lahko z nutello, sirom, šunko, marmelado, skuto oziroma z drugim nadevom, ki ga imate radi.

Mi vam predstavljamo recept za mini polnjene palačinke z nutello:

SESTAVINE:

  • 1 skodelica bele moke

  • 1 skodelica mleka
  • 1 1/2 male žličke sladkorja

  • 1/2 male žličke pecilnega praška

  • 1/4 male žličke soli

  • 2 jajci (ločimo beljak in rumenjak)

  • 2 veliki žlici neslanega surovega masla (sobna temperatura)

  • olje v spreju

  • nutella

PRIPRAVA:

  1. V eni skledi z moko zmešamo pecilni prašek, dodamo sladkor in sol. V drugi skledi penasto umešamo rumenjake, ki smo jim dodali mleko in maslo. Nato počasi vmešamo moko s pecilnim praškom, sladkorjem in soljo.
  2. V drugi skledi iz beljakov stepemo sneg. 1/3 snega dodamo v zgornjo mešanico in dobro premešamo. Preostanek snega pa samo na hitro vmešamo v zmes.
  3. V ponev za mini palačinke, ki smo jo segreli na srednjem ognju, kapnemo nekaj kapljic olja – uporabite lahko tudi olje v spreju. V vsako luknjico damo dve veliki žlici zmesi za palačinke in eno malo žličko nutelle (namig: če nutello doziramo z dekoracijsko vrečko, je veliko lažje). Po vrhu dodamo še malo zmesi, tako, da se nutella popolnoma pokrije.
  4. Pečemo na srednjem ognju in ko površina začne brbotati, s pomočjo dveh kuhalnic, obrnemo polnjene palačinke.
  5. Pečene mini polnjene palačinke prestavimo na krožnik in postrežemo še tople.