Okusna nabodala s tremi različnimi vrstami mesa. Nabodala lahko posrežete tudi kot predjed oziroma kot prigrizek na zabavah. Nikar ne pozabite tudi na arašidovo omako, ki bo jedi dala piko na i.

Za cca. 20 nabodal:

SESTAVINE:

  • 350 g piščančjih prsi
  • 350 g svinjskega fileja
  • 350 g govejega fileja
  • 15 g svežega ingverja
  • 3 stroki česna
  • 5 velikih žlic soka limone
  • 5 velikih žlic sojine omake
  • 5 velikih žlic sezamovega olja
  • 2 mali žlici mlete kumine
  • 1/4 male žlice kajenskega popra
  • 2 mali žlici mletega koriandra
  • sol, poper

PRIPRAVA:

Vso meso narežemo na kocke in jih izmenjaje nataknemo na nabodala ter položimo na pladenj.

Ingver in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Zmešamo ju z ostalimi sestavinami in pripravimo marinado. Z njo prelijemo nabodala in pustimo počivati okoli 30 minut.

Nabodala spečemo na žaru ali ponvi na štedilniku, okoli 10 minut na vsaki strani, tako, da je meso dobro pečeno. Vmes jih večkrat obrnemo.

Serviramo z arašidovo omako.

nabodala z arašidovo omako ražnjiči