Redko kdo se bo lahko uprl slastnemu Nutelinemu kruhu v obliki kite. Odlična priloga za zajtrk, malico ali pa za večerjo. Nutelin kruh kita je enostaven za pripravo in zagotavljamo vam, da ga bo hitro zmanjkalo.

nutella kruh kita pecivo nutela lešnikov namaz

SESTAVINE:

  • 310 g moke + pol čajne žličke soli
  • 180 ml mlačnega mleka
  • 1 velika žlica sladkorja
  • 15 g svežega kvasa
  • 2 veliki žlici zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • 150 g Nutelle (tople)

PRIPRAVA

  1. V skledi zmešamo kvas in sladkor, dodamo mleko, jajce in zmehčano maslo.
  2. V drugi skledi zmešamo moko in sol ter počasi, med mešanjem, prilivamo zmes iz 1. točke.
  3. Testo zmesimo v veliko kepo ter ga pokritega pustimo vzhajati na sobni temperaturi vsaj 1 uro (da se njegov volumen podvoji).
  4. Na pomokani površini razvaljamo testo v pravokotnik velikosti približno 40 x 30 cm.
  5. Testo premažemo s toplo Nutello (pogrejemo jo toliko, da postane bolj mazljiva), pri tem pustimo okoli 1 cm nenamazanega roba. Zvijemo v rulado.
  6. Z ostrim nožem rulado razpolovimo, le na zgornji strani pustimo neodrezanega dela približno 1-2 cm.
  7. Iz razrezanih delov spletemo kito, pazimo, da so deli, kjer nutella gleda iz testa, na vrhu.
  8. Pred peko pustimo počivati 20 minut na pladnju, ki smo ga predhodno zaščitili s papirjem za peko. Nato premažemo z razžvrkljanim jajcem in damo v pečico.
  9. Pečemo pri 180°C, dokler ni zlato rjavo zapečeno (cca. 20 minut).

nutella kruh kita pecivo nutela lešnikov namaz

nutella kruh kita pecivo nutela lešnikov namaz

nutella kruh kita pecivo nutela lešnikov namaz