Lahka večerja, hiter prigrizek ali pa predjed. Obloženi kruhki s paradižnikom so lahko “hitra rešitev” za nenapovedane obiske in odličen prigrizek k aperetivu.

SESTAVINE:

  • toast
  • 250 g paradižnika (češnjevec)
  • ribana mozzarella ali narezana na koščke (najboljša je tista brez tekočine)
  • olivno olje
  • listi sveže bazilike
  • origano
  • zeliščna sol

PRIPRAVA:

Paradižnik češnjevec operemo in narežemo na četrtinke. Mozzarello narežemo na kocke (razen, če ste kupili že ribano). Toast kruhke razporedimo na pekač in jih na hitro pokapamo z olivnim oljem. Na njih enakomerno razporedimo paradižnik in mozzarello, na vsak kruhek dodamo še nekaj listom sveže bazilike. Po vrhu dodamo ščep zeliščne soli in origana.

Pečemo nekaj minut (toliko, da se sir stopi in dobi skorjico) v predhodno ogreti pečici na 180ºC, pri prižganem zgornjem grelcu (žar).