Priljubljena in enostavna priloga, ki se bo odlično podala k mesu, krompirju ali pa k solati.

SESTAVINE:

  • 3 srednje velike bučke, narezane
  • 250 g češnjevega paradižnika, narezanega na polovice (različnih barv)
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 2 pesti nastrganega svežega parmezana
  • 2 veliki žlici sveže bazilike, nasekljane

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180ºC.

V večji posodi zmešamo na kocke narezane buče, paradižnik, česen. Pokapamo z olivnim oljem, solimo, popramo in premešamo.

Zelenjavo prestavimo v pekač, po vrhu enakomerno posujemo s parmezanom.

Pečemo okoli 35 minut, oziroma dokler ni zlato rjavo zapečeno po vrhu.

Pred serviranjem začinimo še s svežo baziliko.