Nekoliko drugačen pire krompir, kot smo ga vajeni iz vsakdanjega kuharskega ustvarjanja. Je izjemno okusen in verjamemo, da bo navdišil tudi vas. pire krompir s kislo smetano in čebulo

Za 4 osebe

SESTAVINE:

  • 1 kg krompirja
  • 2 veliki žlici masla
  • 1 čebula (nasekljana)
  • 3 velike žlice kisle smetane
  • 125 ml mleka
  • 1 velika žlica nasekljanega peteršilja
  • sol, poper

PRIPRAVA

Krompir olupimo in ga do mehkega skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, odlijemo vodo.

V ponvi stopimo maslo in prepražimo čebulo. Posolimo in kuhamo toliko časa, da se čebula zmehča.

Krompir dobro zmečkamo, tako, da dobimo gladek pire krompir. Dodamo kislo smetano in melko ter premešamo. Na koncu dodamo še na maslu prepraženo čebulo, peteršilj in sveže mlet poper. Premešamo in postrežemo.