Izdelava piščančjih ocvrtkov ni tako zapletena, kot ste morda mislili. In ne, to niso navadni dunajski zrezki. Piščančji ocvrtki so narejeni brez uporabe jajc ter drobtin in so kljub temu mehki in sočni znotraj, zunaj pa hrustljavo zapečeni.

piščančji ocvrtki ocvrt file piščanca

SESTAVINE:

  • 500 g mini piščančjih filejev
  • 1 skodelica pinjenca (navadni pinjenec)
  • 1 skodelica moke
  • 1 mala žlička soli
  • 1/2 male žličke popra
  • 1/2 male žličke kajenskega popra
  • 2 mali žlički česna v prahu
  • 2 mali žlički sladke rdeče paprike v prahu
  • olje za cvrtje

PRIPRAVA:

V ponev, kjer bomo cvrli piščančje ocvrtke nalijemo olje in ga počasi segrevamo na srednjem ognju.

V globokem krožniku ali skledi zmešamo moko, sol, poper (oba), česen in sladko papriko.

V drug globok krožnik vlijemo pinjenec.

Piščančje fileje, enega za drugim, najprej dobro iz vseh strani povaljamo v moki, nato jih potopimo v pinjenec in še enkrat v moko. Ko je olje segreto, jih ocvremo.

Ocvrte polagamo na krožnik, ki smo ga prej zaščitili s papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo. Nekoliko ohladimo in posrežemo še tople.

Kot prilogi postrežemo krompir, solato ali različne omake.