Imate tudi vi radi guacamole? Ste eni izmed tistih, ko bi slastni namaz iz avokada lahko vključili kamorkoli? Tu je še ena ideja – piščanec z avokadom!

Piščančja prsa napolnjena s slastno omako iz avokada, zvita v rolice in hrustljavo zapečena s skorjico iz kruhovih drobtin. Se vam že cedijo sline?

SESTAVINE:

  • 4 tanke piščančje zrezke iz piščančjih prsi

  • avokadov namaz

  • 1 skodelica kruhovih drobtin

  • 1 jajce
  • 1/2 male žlice česna v prahu

  • 1/4 male žlice čilija v prahu

  • 1/4 male žlice mlete kumine

  • 1/4 male žlice soli

  • 1/4 male žlice sveže mletega popra

PRIPRAVA:

Naredite avokadov namaz po receptu.

Pečico ogrejte na 200ºC.

V en globok krožnik razžvrkljajte jajce, v drugega pa zmešajte kruhove drobtine, česen v prahu, čili, kumino, sol in poper.

Na vsak piščančji zrezek namažite avokadov namaz in zvijte v rolo. Da bo meso zagotovo ostalo zvito, si pomagajte z zobotrebci.

Vsako rolo namočite v jajce, nato pa povaljajte še v drobtinah.

Rolice polagajte na pladenj, ki ste ga prej zaščitili s papirjem za peko. Tik preden daste pladenj v pečico, rolice pokapajte z olivnim oljem.

Pecite cca. 30 minut, oziroma dokler meso ni pečeno in je zunanja skorjica lepe zlatorjave barve.