So vas že kdaj povabili na piknik in prosili, da pripravite kakšno prilogo za k mesu na žaru? Navadna zelena solata, paradižnik, paprika in čebula so že rahlo prežvečene priloge, zato je vedno dobro, če odkrijemo kakšno novo kombinacijo. Takšno, ji tudi dobro izgleda, poleg tega da je okusna.

No pa smo jo našli. Poletno solato s koruzo, ki je lahka, okusna, mavrična in priprava ne vzame več kot 15 minut.

SESTAVINE:

  • 250 g paradižnika (češnjevec)

  • 170 g sladke kuhane koruze (če uporabljate tisto v pločevinki, jo odcedite)

  • 200 g feta sira (brez slanice)

  • 1 svežo kumaro (olupljeno in narezano na kocke)

  • nekaj listov sveže bazilike

  • 3 velike žlice olivnega olja

  • sok 1 limone

  • pol male žličke soli

  • poper
  • ščep suhih mediteranskih začimb

PRIPRAVA:

V manjši skledi zmešajte olivno olje, sok limone, sol, poper in mediteranske začimbe ter pustite ob strani.

Paradižnik operite in narežite na četrtinke, dodajte koruzo, na kocke narezano olupljeno kumaro in sesekljano svežo baziliko.

Feta sir narežite na kocke in ga v solato vmešajte tik pred serviranjem. Na koncu začinite s prelivom, ki ste ga naredili v prvem koraku.

Solato hranite na hladnem.