Nekoliko drugačen način priprave polnjenih paprik. Namesto mesa, sira ali zelenjave, bomo tokrat uporabili krompir.

polnjene paprike s krompirjem

 

 

SESTAVINE:

  • 6 paprik
  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 1 mala žlica sladke paprike v prhu
  • 1 vejica peteršilja (nasekljan)
  • 1 dcl vode
  • sol
  • poper
  • olje

PRIPRAVA:

Paprike očistimo in jih postavimo na stran. Zgorje “pokrove” paprik prihranimo, da jih lahko na koncu nadevane pokrijemo.

Krompir olipimo, narežemo na majhne kocke, operemo in osušimo.

Na olju prepražimo čebulo in peteršilj, dodamo krompir in pražimo dobre 10 minut. Vmes dodamo sladko papriko in sol (solimo po okusu).

Paprike napolnemo s praženim krompirjem in jih nalagamo v pekač.

Če krompir ostane, ga naložimo v pekač, med paprike in prelijemo z 1 dcl vode.

Pekač prekrijemo z ALU folijo in pečemo približno 45 minut na 200ºC. Po tem času, odstranimo folijo in odkrite paprike pečemo še 10 minut.

Paprike lahko postrežemo prelite z kislo smetano, ali pa jih serviramo s kislo smetano ob strani.