Preliv za cezarjevo solato je tista pika na i, ki solato naredi popolno. Veliko prelivov vsebuje surova jajca, ki pa so izredno občutljiva sestavina (sploh poleti), zato smo se odločili, da vam predstavimo takšnega, ki te sestavine nima.

Seveda pa preliv ni namenjen izključno samo za cezarjevo solato. Lahko ga uporabite na katerikoli solati se vam zahoče 🙂

preliv za cezarjevo solato

SESTAVINE:

  • 1 strok česna

  • 3 fileje vloženih inčunov

  • 2 veliki žlici majoneze (domača majoneza brez jajc)

  • 1 mala žlica dijonske gorčice

  • 2 mali žlici soka limone

  • 2 mali žlici vinskega kisa

  • 1 mala žlica worchesterske omake

  • 1/4 male žlice sveže mletega črnega popra

  • 1 dcl olivnega olja

PRIPRAVA:

Vse sestavine razen olivnega olja, dodajte v multipraktik in mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Proti koncu mešanja dodajte tudi olivno olje.

Omako prelijte v kozarec in jo hranite v hladilniku. Najboljša je, čo jo pripravite nekaj ur pred uporabo. Shranjena v hladilniku je obstojna nekaj dni.