Okusna Ranch omaka je zelo priljubljen preliv za solate lahko pa jo uporabljamo za pomakanje ocvrtih perutničk, čipsa, takosov, zelenjave in sirovih palčk. Narejena je zelo hitro, v dobro zaprtem steklenem kozarcu pa v hladilniku počaka do enega tedna.

ranch omaka pomaka preliv recept majoneza kisla smetana

 

SESTAVINE:

  • 1/2 skodelice majoneze
  • 1/2 skodelice kisle smetane
  • 1/2 skodelice pinjenca
  • 1 mala žlička suhega koprca
  • 1/2 male žličke suhega peteršilja
  • 1/2 male žličke suhega drobnjaka
  • 1/4 male žličke čebule v prahu
  • 1/2 male žličke česna v prahu
  • 1/4 male žličke soli
  • 1/8 male žličke sveže mletega popra
  • sok 1 limone (cca. 1-3 male žličke – prilagodite po okusu)

1 skodelica = 236 ml

PRIPRAVA

V gladko zmes zmešamo majonezo, kislo smetano in pinjenec. Dodamo vse začimbe in mešamo, dokler se vse ne poveže. Na koncu dodamo še limonin sok ter spet premešamo. Prelijemo v steklen kozarec ter dobro zapremo. Pustimo počivati v hladilniku najmanj 1 uro, nato postrežemo. Omaka v hadilniku počaka do enega tedna.

ranch omaka pomaka preliv recept majoneza kisla smetana