Bogata in žametna sirova tortica, ki jo popestrimo še s sladkimi borovnicami. To bo zagotovo ena izmed vaših najljuših sladic. In kaj je najlepši del vsega? To, da je tortica narejena brez pečenja!

sirova torta z borovnicami brez pečenja peke cheesecake recept sladica

SESTAVINE:

  1. plast
  • 85 g mletih piškotov (digestive)
  • 3 velike žlice masla, zmehčanega
  1. plast
  • 1 skodelica zmrznjenih borovnic
  • 3 velike žlice sladkorja
  • 2 mali žlički limoninega soka
  • 2/3 male žličke želatine v prahu
  1. plast
  • 230 g kremnega sira
  • 1/2 skodelice smetane za stepanje, razdeljene na dva dela
  • 1/2 skodelice navadnega jogurta
  • 3 velike žlice sladkorja
  • 2 veliki žlici limoninega soka
  • 1 velika žlica želatine v prahu

PRIPRAVA:

  1. Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo z maslom. Okrogel model za torto zaščitimo s srebrno alu folijo in drobtine premešane z maslom dobro pritisnemo ob dno.
  2. Zmrznjene borovnice zmešamo s 3 žlicami sladkorja in limoninim sokom ter vse skupaj pogrejemo v mikrovalovni pečici – cca. 2 minuti. Nato dodamo želatino v prahu in dobro premešamo.
  3. V drugi skledi zmešamo kremni sir, jogurt, polovico smetane, 3 velike žlice sladkorja in 2 žlici limoninega soka. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
  4. Drugo polovico smetane pogrejemo, ko je tik pred vretjem dodamo 2/3 male žličke želatine v prahu. Premešamo ter dodamo v zmes iz točke 3.
  5. Dobljeno zmes razdelimo na tri dele: – v en del dodamo vse borovnice in polovico zmesi iz točke 2 (ta zmes bo najbolj temne barve), – v drug del dodamo drugo polovico zmesi iz točke 2, brez sadežev (ta zmes bo svetlejše barve), – v tretji del ne dodamo nič, tako, da je zmes bela.
  6. Na dno, ki smo ga obložili s piškotnimi drobtinami (točka 1), najprej vlijemo najbolj temno zmes z borovnicami. Sledi svetlejša zmes in na vrhu še tista, ki je bela. V hladilniku pustimo počivati 2 do 3 ure.
  7. Pred postrežbo previdno vzamemo iz modela ter okrasimo s svežimi borovnicami ter jedilnim cvetjem.