Sirove palčke so popularna predjed, ki jo lahko z nekaj priloge spremenimo tudi v okusno glavno jed. Kot glavno sestavino uporabimo srednje trd sir, kot je naprimer gauda, mozzarella ali ementaler. Tako bodo palčke, kljub visoki temperaturi ob cvrtju, ohranile obliko.

v

Za 4 osebe

SESTAVINE:

  • 500 g srednje trdega sira (mozzarella, ementaler, gauda,…)
  • 3 jajca
  • kruhove drobtine
  • olje
  • sol

PRIPRAVA

V globok krožnik razžvrkljamo jajca, v drugega nasujemo kruhove drobtine.

Sir narežemo na za prst debele in dolge palčke.

Vsako sirovo palčko najprej dobro pomočite v jajce, nato v drobtine. Nato spet v jajce in spet v drobtine.

Takšne sirove palčke zložite na pladenj ali krožnik, ter jih pustite, da v hladilniku počivajo eno uro.

Na srednjem ognju segrejte olje – mora biti zelo vroče. Ocvrite sirove palčke, ki ste jih vzeli iz hladilnika. Po dobri minuti bodo palčke že zlato rjavo zapečene, zato jih odstranite iz olja ter položite na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.

Še tople sirove palčke, postrezite z različnimi omakami.