Šnenokli oziroma Schnee Nockerln ali snežene kepe so odličen način za porabo beljakov, ki so vam ostali od peke krofov. Snežene kepe so odlična sladica, ki so jo pripravljale že naše babice.

šnenokli šnenokle schneenockerln beljakovi knedli

SESTAVINE:

  • 1 liter mleka
  • 4 beljake
  • 6 žlic sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega pudinga

PRIPRAVA

V večji posodi zavremo mleko.

Medtem, ko se mleko greje, beljake stepemo v čvrst sneg.

Ko mleko zavre, zmanjšamo ogenj na minimum. Z žlico zajemamo sneg in ga dodajamo v mleko. Ko knedli začnejo naraščati, jih previdno obrnemo, da se skuhajo še na drugi strani. Obračamo zelo previdno, saj so knedli zelo krhki.

Kuhane knedle z luknjasto zajemalko prestavimo iz mleka v manjše posodice za puding.

V preostalem mleku skuhamo puding po receptu na vrečki: mleko zavremo in vanj med mešanjem vkuhamo prašek za puding, zmešan s sladkorjem in nekaj žlicami mleka. Kuhan puding, prelijemo po beljakovih knedlih.

Pustimo, da se popolnoma ohladijo in postrežemo.

Fotografije naših kuharic iz Facebooka:

snežene kepe

Foto: gospa Vida

snežene kepe

Foto: gospa Majda

snežene kepe

Foto: gospa Tanja

snežene kepe

Foto: gospa Tanja