Solata Caprese je čudovita, poletna in osvežilna solata, ki izvira iz Italije. Insalata Caprese v prevodu pomeni solata iz Kaprija, otočka, z bogato zgodovino na jugozahodu italijanskega škornja. Sestavljena je iz treh glavnih sestavin (paradižnika, mozzarelle in sveže bazilike), ki bo barvah tvorijo italijsnsko zastavo – zelena, bela, rdeča.

caprese solata insalata recept kaj bomo danes kuhali

Caprese kot predjed za 4 osebe

SESTAVINE:

  • 4 veliki paradižniki
  • 300 g mozzarelle (najboljša je bivolja)
  • šopek sveže bazilike
  • 6 žlic olivnega olja
  • sol, poper

PRIPRAVA:

Paradižnik operite, izrežite peclje in narežite na rezine.

Mozzarello odcedite, baziliko operete in osušite s papirnato brisačo.

Na velik krožnik izmenično polagate rezine paradižnika, mozzarello in baziliko.

Solato potresete s soljo, poprom in pokapate z olivnim oljem.