Kaj se zgodi, če mlečnemu rižu dodamo žlico kreativnosti in kanček pridiha sodobne kuhinje? Nastane okusna, osvežilna sladica, nad katero bodo vsi navdušeni.

Za 4 osebe:

SESTAVINE:

  • 1 strok vanilije
  • 1 žlica masla
  • 250 g riža
  • 2 žlici sladkorja
  • ščep soli
  • 750 ml mleka
  • 300 g gozdnih sadežev 
  • 2 žlici maskarpone sira

PRIPRAVA:

Vanilijev strok po dolgem prerežemo, izpraskamo sredico in strok še po čez prerežemo.

V loncu stopimo maslo, na njem na hitro prepražimo vanilijo (sredico in strok). Dodamo riž, sladkor in ščep soli ter zalijemo z eno zajemalko mleka. Riž kuhamo na šikem ognju, da se zmehča – vmes večkrat premešamo in zalijemo z mlekom (količino mleka prilagodimo rižu).

Ko je riž kuhan, vzamemo iz posode vanilijev strok.  Gozdne sadeže zmešamo z maskarpone sirom in vse skupaj primešamo k rižu.

Jed ponudimo hladno ali toplo.

Uporabimo lahko tudi zmrznjene gozdne sadeže – damo jih na cedilo, da se odtalijo in jih nato primešamo k rižu.