Preprosta in hitra zelenjavna juha, ki vas bo napolnila z energijo in tudi pogrela v hladnejših dneh. Če jo na koncu spasirate s paličnim mešalnikom, boste dobili kremno zelenjavno juho. Če ne, lahko vanjo vkuhate tudi rezance, žličnike, krompir ali pa nič – dobra je tako ali drugače.

zelenjavna juha zelenjava recept brokoli korenje cvetača por fižol

SESTAVINE:

  • 5 cm pora (narezanega na manjše kocke)
  • polovica manjše čebule (narezana na čim manjše kocke)
  • 1 večje korenje (olupljeno, narezano na kocke)
  • 1 manjši brokoli (natrgan na manjše šopke)
  • 1 manjša cvetača (natrgana na manjše šopke)
  • 1 pest stročjega fižola
  • polovica srednje velike zelene buče (olupljena, narezana na kocke)
  • sol, poper
  • olivno olje

PRIPRAVA:

Na olivnem olju prepražimo čebulo in por, vmes dodamo korenje, cvetačo, brokoli, fižol, na hitro premešamo in zalijemo v vodo. Dodamo sol (po okusu), ščep muškatnega oreščka, ščep žafranike.

Na tem koraku lahko po želji dodamo še 1 večji na kocke narezan krompir (olupljen).

Kuhamo 20 – 30 minut na zmernem ognju, tako da se vsa zelenjava zmehča.

Če želite, lahko juho spasirate s paličnim mešanikom in boste dobili kremno zelenjavo juho. Drugače pa jo posrežemo s celo zelenjavo. Pred posrežbo še poporamo.

zelenjavna juha zelenjava recept brokoli korenje cvetača por fižol