Zelenjavne tortice z bučkami in korenjem so odlična ideja za predjed ali za prigrizek. Osnova je krhko testo, ki ga lahko naredite sami ali pa uporabite kupljenega.

predjed zelenjavne tortice bučke korenje česen

Recept za 15 tortic s premerom 8 cm

SESTAVINE:

  • 2 bučki
  • 2 korenja
  • 2 stroka česna
  • 100 ml olivnega olja
  • 2 rumenjaka
  • sol
  • poper
  • slano krhko testo (lahko je tudi kupljeno)

 

PRIPRAVA:

Krhko testo naredite iz polovice recepta za slano krhko testo. Oblikujemo ga v kroglo, ga pokrijemo in ga v hladilniku pustimo počivati 30 minut.

Česen olupimo in nasekljamo, ga zmešamo z oljem ter solimo in popramo. Bučki in korenje olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Olje s česno prelijemo po zelenjavnih kolobarjih, premešamo in pustimo stati 1 uro.

Pečico ogrejemo na 200ºC. Razvaljamo krhko testo na 2 cm debelo in z modelčkom izrežemo kroge. Položimo jih na pekač, ki smo ga predhodno namastili ali zaščitili s papirjem za peko. Krogce premažemo z razžvrkljanima rumenjakoma. Kolobarje zelenjave naložimo na krogce. Po želji, lahko na vrhu dodamo še malo ribane mozzarelle. Tortice pečemo 15 minut in jih posrežemo hladne ali tople.

predjed zelenjavne tortice bučke korenje česen