Bananin kruh je priljubljeno pecivo, ki ga lahko postrežemo ob čaju ali pa ga namazanega z marmelado jemo za zajtrk. 

banin kruh pecivo banane

SESTAVINE:

  • 250 g bele moke + 1/2 vrečke pecilnega praška + ščep soli
  • 3 zelo zrele banane
  • 125 g surovega masla (sobna temperatura)
  • 2 jajci
  • 1/2 male žličke mletega cimeta
  • 1 velika žlica medu

Dodatki po želji:

50 g nasekljanih praženih lešnikov, mandljev ali orehov

PRIPRAVA:

Namastimo pekač (približno 25 cm x 10 cm) in pečico segrejemo na 180ºC.

Olupimo banane in jih z vilico dobro zmečkamo. Bananinemu pireju dodamo cimet in med ter po želji še nasekljane oreščke.

Jajca in maslo penasto vmešamo, dodamo bananin pire in na koncu še hitro primešamo moko, kateri smo dodali pecilni prašek in sol.

Zmes enakomerno razporedimo po pekaču in pečemo 30 do 40 minut.

Pečeno pecivo takoj vzamemo iz pekača in ga pustimo, da se ohladi.

Za bolj zdravo različico, surovo maslo nadomestimo s kokosovim maslom, belo moko pa s polnozrnato ali pirino.