Nekateri ji pravijo popolna poletna solata. Boginja med solatami. Enostavna in hitra priprava, nasiten obrok, večino sestavin najdete na domačem vrtu. Ena in edina. Cezarjeva solata s piščancem.
1 zelena solata (ledenka) 150 g češnjevih paradižnikov 2 trdo kuhani jajci 1 (cca. 400 g) na žaru pečena piščančja prsa 50 g krutonov (na olivnem olju na hitro popečene kocke kruha) 3 rezine hrustljavo pečene slanine 2 žlici na lističe naribanega parmezana 1 žlica na drobno naribanega parmezana PRIPRAVA: Zelenjavo operemo, zeleno solato natrebimo na lističe, paradižnike narežemo na četrtinke. Piščančja prsa in slanino narežemo na manjše kose. Jajca narežemo na lističe s pomočjo rezalnika za jajca. Vse skupaj damo v skledo, dodamo krutone in na lističe nariban parmezan ter na hitro premešamo. Prelijemo s posebnim dresingom za cezarjevo solato, ali pa jo normalno začinimo (sol, sok limone, olivno olje), še enkrat hitro premešamo, po vrhu dodamo na drobno naribani parmezan in postrežemo.