Darila iz kozarca so že nekaj let zelo popularna božična darila, saj jih lahko naredimo sami doma. Sestavine so razmeroma poceni, učinek pa je velikanski. Prvi recept iz naše zbirke bo recept za M&M’s piškote iz kozarca.

 

piškoti iz kozarca darilo naredi sam diy mm bonboni

Suhe sestavine izmerimo in jih natresemo v kozarec po plasteh, zraven pa priložimo recept, kaj je še potrebno dodati za uspešno peko. Recept smo za vas že napisali, vi ga samo natisnete.

Za cca. 20 piškotov

SESTAVINE:

  • 1 litrski kozarec
  • 1 1/2 (180 g) skodelice bele moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2  čajne žličke sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 skodelica (cca. 170 g) M&M’s bonbonov
  • 1/3 (67 g) skodelice rjavega sladkorja
  • 1/2 (113 g) skodelice belega kristalnega sladkorja

PRIPRAVA:

Za prvo, spodnjo plast v kozarcu, moko zmešamo s soljo, pecinim praškom in sodo bikarbono ter nasujemo v kozarec. Po vrhu nasujemo plast bonbonov (počasi, tako da se ne pomešajo z moko). Na bonbone, z žlico, dodamo najprej rjavi sladkor ter nato še belega. Kozarec dobro zapremo in praznično okrasimo. Pokrov kozarca lahko okrasimo s krpico iz blaga ali pa kar s papirnatim prtičkom. Okoli zavežemo s trakcem, dodamo navodila za peko in darilo je pripravljeno.

Navodila za peko, ki jih pripišemo na kozarec

Vsebino kozarca stresemo v večjo skledo in dobro premešamo. Dodamo 1/2 skodelice dobro zmehčanega masla, 1 razžvrkljano jajce in 2 mali žlički vanilijevega ekstrakta. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo v testo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo v hladilniku počivati 30 minut.

Pečico segrejemo na 180ºC, iz testa s pomočjo majhnih žličk oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač, ki smo ga zaščitili s papirjem za peko. Piškote polagamo bolj narazen, saj se bodo med peko stopili in razširili. Pečemo 8 do 10 minut.

Recept je že napisan in pripravljen, da si ga natisnete. Na enem listu A4 so štiri navodila, ki jih izrežete in pritrdite na posamezni kozarec.

Recept prenesete tako, da kliknete na spodnjo sliko ali tukaj: Navodila za peko za piškote iz kozarca

recept za piškote iz kozarca diy darila mms bonboni

(dokument je v .pdf formatu. Za ogled dokumenta potrebujete Acrobat Reader)