Nutella kruh v obliki zvezde je zelo priljubljen recept in video na internetu. Sladica, ki izgleda odlično, je pa tudi zelo okusna. Sline se vam bodo cedile že med samim ogledom video posnetka.

Hitro boste ugotovili, da je recept zelo enostaven, pa tudi sama priprava ni zapletena. Presenetite prijatelje in domače in naredite nutellin kruh.

nutella kruh zvezda zvezdni recept sladice

 

SESTAVINE:

  • 450 g bele moke

  • 70 g sladkorja

  • 2 mali žlički suhega kvasa

  • ščep soli

  • 30 g stopljenega masla

  • 180 ml polnomastnega mleka (mlačnega)

  • 2 jajci (ločen rumenjak in beljak)

  • 2 veliki žlici olja

  • nutella

PRIPRAVA:

V moko dodamo sladkor in kvas. Sol dodamo čisto na rob posode, tako, da se ne dotika kvasa. Premešamo z vilico.

Dodamo še stopljeno maslo, mlačno mleko ter rumenjaka. Beljak prihranimo za kasneje. Z vilicami dobro premešamo. Nato z rokami testo dobro pregnetemo. Na začetku bo testo lepljivo, a ko ga boste z rokami mesili približno 10 minut, se bo spremenilo v bogato, svilnato teksturo.

Ko smo testo dobro pregnetli, v skledo dodamo 2 veliki žlici olja, testo pomočimo vanj in pokrijemo s folijo za živila. Pustimo vzhajati na toplem nekaj ur, da se količina testa vsaj podvoji.

Ko je testo vzajano, dobi čudovito elastično teksturo. Iz sklede ga postavimo na toplo delovno površino in ga pregnetemo ter oblikujemo v rolo, ki jo razdelimo na 4 dele.

Vzamemo eno četrtinko in jo razvaljamo v krog (da se lažje valja, uporabimo moko) premera približno 20 cm. Testo prestavimo na papir za peko in s pomočjo velikega krožnika začrtamo krog. Plast nutelle nato nanesemo v krog, do začrtanega roba. Da se bo nutella lažje nanašala, jo prestavimo v skodelico in jo pogrejemo v mikrovalovni pečici (20-30 sekund).

Postopek ponovimo še s preostalimi tremi četrtinkami testa. Vsako plast testa postavimo na prejšnjo plast, ki smo jo namazali z nutello. S krožnikom si vedno začrtamo rob, tako, da je nutella na vseh plasteh enakomerno razdeljena do roba kroga. Zadnje plasti po vrhu ne namažemo. Na vrh postavimo krožnik in z ostrim nožem odrežemo po robu, tako, da dobimo lep okrogel nutella kruh iz štirih plasti.

Na sredino kroga postavimo kozarec in z nožem odrežemo najprej na četrtine, nato pa še dvakrat na polovico (glejte video).

nutella kruh zvezda zvezdni recept sladice

Dobimo trakove in vsak trak dvakrat zasučemo in položimo nazaj na pekač. Vsak drugi trak zasučemo v smer urinega kazalca, ostale pa obratno. Tako dobimo lep vzorec. Robove dveh trakov, rahlo dvignemo in na koncih stisnemo skupaj.

Dobljen nutellin kruh pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati 20 minut. Medtem pa ogrejemo pečico na 180ºC. Preden damo kruh v pečico, ga premažemo z beljaki, ki smo si jih prihranili na začetku.

Pečemo 15 do 20 minut, oziroma do lepe, zlato rjave barve. Ohladimo in posrežemo.