Puranji zvitki polnjeni s sirom in povaljani v sezamu so odlična jed, ki se polita z medom, še bolje poda k siru ali pikantni omaki.

SESTAVINE:

  • 4 puranji fileji (zelo tanki)
  • 6 velikih žlic sezamovih semen
  • 150 g naribanega sira (takšnega, ki se dobro topi, npr. edamec)
  • 2 jedilni žlici medu
  • sol
  • sveže mleti poper
  • sezamovo olje (ali olje z nevtralnim okusom)

PRIPRAVA:

Zrezke na tanko narežemo in dobro potolčemo ter jih solimo in popopramo iz obeh strani. Na vsak zrezek potrosimo nariban sir in ga zvijemo. Če se nam rolice odvijajo, si pomagamo z zobotrebci. Zvitega povaljamo v sezamovih semenih. Zvitke zložimo v ponev in pečemo v majhni količini olja, dokler meso ni pečeno.

Na koncu pečene zvitke prelijemo z medom.