Se vam po hladilniku valja zrela lubenica, ki ste jo pozabili pojesti? Hitro in enostavno, v petih minutah, pripravite sorbet iz lubenice – sladko, osvežilno, hladno poletno sladico.

sorbet lubenica poletje osvežilno

Lubenica je nizkokaloričen sadež, saj vsebuje kar 91% vode. Je izjemno bogat vir antioksidantov (predvsem vitamin A, vitamin C in likopen) in ima pomembno vlogo pri preprečevanju bolezni ožilja, astme, artritisa, diabetesa ter mnogih drugih.

Za sorbet iz lubenice potrebujemo:

SESTAVINE:

  • 500 ml lubenice (brez koščic, narezana na koščke)

  • sok 1 limone

PRIPRAVA:

Lubenici odstranimo koščice, jo narežemo na kocke in jo čez noč postavimo v zmrzovalnik. Z izdelavo lahko nadaljujete že prej, vendar, če lubenica ne bo popolnoma zamrznjena, boste namesto sorbeta dobili bolj tekočo teksturo (slushy).

Zmrznjene koščke lubenice stresite v multipraktik in med mešanjem počasi dodajte sok 1 limone. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes (če je potrebno, dodajte več limoninega soka).

Če imate radi, da je sorbet bolj sladek, lahko po okusu dodate še malo medu ali drugo sladilo. Zagotovo bo sorbet bolj osvežilen, če dodatnega sladkorja ne boste dodajali.

Sorbet oblikujte v kepice in takoj postrezite. Dober tek!

sorbet lubenica poletje osvežilno

Če ne počakate, da lubenica popolnoma zamrzne, dobite nekoliko bolj tekoči slushy